Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jurk - Glitterjurk

Locatie: Zaantheater
Plaats: Zaandam
Gehouden op: 04-02-2013
Zaandam en omstreken verzamelt zich in het Zaantheater voor de tweede avondvullende show van Jurk, bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge, Dennis van de Ven en hun band. In “Glitterjurk’’  nemen Dennis en Jeroen je mee op hun ark. De wereld is vergaan en slechts een select gezelschap mag op deze ark mee.

Als eerste komt de band opgelopen. Het publiek reageert enthousiast bij het zien van het viertal muzikanten. Hierna komen Jeroen en Dennis zelf opgelopen. Zij vertellen over het vergaan van de wereld en hun ark. Al snel beginnen ze met losse sketches. Deze worden aangekondigd door een dame die steeds ‘Mind your step’ zegt. Dit gevolgd door een sleutelwoord waarover de scène zal gaan. Oude types uit de vorige theatershow ‘Avondjurk’ komen terug, zoals de psychiater en de dronken man. Het jammere aan deze herhaling is dat het niet meer de eerste keer overtreft.

Er zijn veel korte sketches die niet helemaal af lijken te zijn. Ze worden afgewisseld met mooie liedjes. Zeker de tekst hiervan zijn complimenten waard. De liedjes hebben niet altijd te maken met de sketches die ervoor of erna werden gespeeld. Dit was bij de eerste show wel het geval en dat schepte verwachtingen. Beide heren buiten vooral hun eigen kwaliteiten goed uit. Jeroen weet iedere keer zeer uit te pakken in de nummers en moet het vooral hebben van zijn timing in zijn grappen. Dennis is een goede, filosofische en poëtische verteller. Ook in de kleine, romantische nummers komt zijn warme stem goed naar voren.

Het gedeelte na de pauze voelt iets sterker aan. De heren gaan iets doen waar zij beiden goed in zijn: improviseren. Het publiek heeft in de pauze de gelegenheid gehad een niet aanwezig persoon op een papiertje te schrijven met zijn of haar 06-nummer. Jeroen en Dennis bellen deze persoon live zodat zij hen kunnen oppikken op hun ark. Dit zorgt voor hilarische momenten als mensen zich er bewust van zijn wie ze aan de lijn hebben. Nog leuker wordt het wanneer een enthousiast gegil klinkt aan de andere kant van de lijn. Dit gebeurt ook als zij totaal niet door hebben wie zij aan de lijn hebben of er een voicemail klinkt. Op het einde brengen zij een slotconclusie:  men moet volgens de heren beschaafder zijn tegen elkaar.

In Glitterjurk is niet speciaal gekozen voor de samenhang. De sketches en liedjes zijn in deze tweede voorstelling minder op elkaar afgestemd. Er is veel herhaling te zien van hun eerste show Avondjurk, maar Glitterjurk blinkt vooral uit vanwege de veel diepere laag die in deze jurk is verstopt. Het is dan ook prima vertoeven in de ark.


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment