Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Juryrapport Jan Beuving

Locatie: Leidse Schouwburg
Plaats: Leiden
Gehouden op: 16-02-2013
Als Jan Beuving het toneel opstapt zie je niet meteen een natuurlijke podiumpersoonlijkheid. Daar staat een beta-man in de alfa-wereld van het theater. De jury ervaart zijn insteek als verfrissend. Al is zijn presentatie ietwat houterig, hij weet vanaf het eerste moment de aandacht vast te houden en plaatst zijn grappen met doeltreffende zekerheid.

Zijn liedjes zijn opgebouwd uit complexe rijmschema’s. Ze doen ouderwets degelijk aan, maar in de in de goede betekenis van het woord.

Deze wiskundige blijkt over een fijnzinnige poetische geest te beschikken waarmee hij de zaal moeiteloos op zijn hand krijgt.

Prachtig zijn het aandoenlijke verhaal van Lot en het lied over kanker waarin hij met heldere eenvoudige woorden het aangrijpende beeld weet te schetsen van een groepje kankerpatiënten dat voor een kliniek staat te roken.

Jan Beuving heeft een volkomen ongekunstelde aanwezigheid op het podium. Hij straalt de natuurlijke autoriteit uit van mensen die samenvallen met wie ze zijn. Dit staat op intrigerende wijze in contrast met de underdogpositie waarin hij zichzelf in zijn verhalen plaatst. En toch geloof je dat ook.

Fotografie: Jaap Reedijk

Tags:

Jan Beuving

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment