Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Soundos - Er is geen plan B (première)

Locatie: De Meervaart
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 23-02-2013
De blauwe zaal van de Meervaart vult zich met een nieuwsgierig publiek voor de première van Soundos El Ahmadi. “Er is geen plan B’ is de tweede show van deze dame uit de Comedytrain-poel.
 
Toen Soundos niet werd aangenomen op de toneelschool ging ze Theaterwetenschappen studeren. Haar show gaat over wat er gebeurt als plan A mislukt. Wat is het verschil in je leven als je plan A lukt of je plan B? Deze vragen stelt Soundos aan haarzelf en aan het publiek.
 
Met haar eigen stem als voice-over komt Soundos op in een sexy stewardessenpakje. Het publiek wordt via deze voice-over duidelijk gemaakt dat het aan hen is om het zelfvertrouwen van Soundos op te krikken en haar carrière te maken. De zaal moet lachen om de mimiek van Soundos. Daarna is ze lange tijd van het podium om zich om te kleden naar een, volgens de voice-over ‘comfortabelere outfit’. Ze komt terug in haar strapless trouwjurk.
 
De zaal vindt sommige grappen duidelijk te voorspelbaar. Zachtjes wordt de clue van tevoren aan de buurman verteld. Als Soundos zelf de clue verteld, valt deze niet altijd goed bij het publiek. Maar bij een goed getimed en duidelijk statement is er regelmatig een applaus te horen.

Publieksparticipatie volgt in de vorm van een quiz waarin een man met bruine en een met blauwe ogen tegenover elkaar worden geplaatst. Soundos haalt hier statistieken bij over mensen met blauwe en bruine ogen en stelt hierover vragen aan de heren. Ze laat merken een duidelijke voorkeur te hebben voor de man met de bruine ogen. Zo heeft hij een betere stoel, makkelijkere vragen, flirt ze met hem en masseert ze hem.
 
Ze maakt rake opmerkingen over hoe Nederlanders buitenlanders over een kam scheren. Ze gebruikt hierbij het telefoontje dat ze kreeg van de De Wereld Draait Door-redactie als voorbeeld. Voor dit programma werd ze gevraagd om als tolk te fungeren bij een Turkse schrijfster. Het stoort Soundos dat men denkt dat Turken en Marokkanen hetzelfde zijn. Ook laat Soundos duidelijk merken dat zij geen ‘Nieuwe Nederlander’ genoemd wil worden. Met een tikkeltje brutaliteit laat ze weten waarom niet.
 
Op het einde van haar show leest ze haar eigen levensverhaal voor in de vorm van een sprookje. Dit is een lange scène met weinig grappen tussendoor, waardoor het publiek lijkt af te haken.

Soundos praat gemakkelijk en weet met haar charmes het publiek te verleiden. Ze is ontwapenend, pittig en puur. Als de cabaretière op sommige momenten haar timing nog weet aan te scherpen, gaat ze ongetwijfeld nog meer lach scoren in deze tweede avondvullende voorstelling. Er is geen plan B nodig als je in de zaal zit bij Soundos.


  Volgende review: Silvester Zwaneveld - In de lift
  Vorige review: Anne Jan Toonstra - Murw

Tags:

Soundos

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment