Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Oeloek - Prille Roest (première)

Locatie: Schouwburg De Meerse
Plaats: Hoofddorp
Gehouden op: 16-04-2013
Schouwburg De Meerse in Hoofddorp is goed gevuld tijdens de première van Prille Roest, de tweede avondvullende voorstelling van Oeloek.

Het publiek kan zich opmaken voor een fysieke, absurdistische voorstelling van Kevin Jolly, Jantijn Prins, David Meijer en Carlijn van Rijn.

Het decor wordt gevormd door iets dat zich het best kan laten omschrijven als twee poppenkasten, maar dan tegelijkertijd ook weer net niet. Ironisch genoeg kan de voorstelling net zo lasting omschreven worden. Een rollercoaster, zap-tv, sketches, komedie, tragi-komedie en seksdingetjes... veel seksdingetjes, maar wel subtiel... neuh, dat ook weer niet. Het gaat van subliem gevonden grappen, naar heerlijk flauw en weer terug naar de altijd goedscorende oertaboe: seks.

De voorstelling begint meteen goed. Op het podium zien we Carlijn die een man heeft besteld. Er zijn wat probleempjes. Na wat stevige woordenwisselingen pakt ze de man op een ongebruikelijke manier uit. Resultaat: lach, op lach, op lach. Vooral de oprechte irritatie wordt mooi uitgespeeld. Iets dat we de hele voorstelling eigenlijk zien. Strakke gezichten, bittere ernst, acteren, theater. Precies zoals het hoort.

Er zit veel variatie in de sketches en situaties: van schoenenwinkel tot strand, van begrafenisondernemer tot ballenjongens. Geen enkele scène heeft verband met elkaar en een rode lijn doet de groep ook niet aan. Missen we die? Nee. Pretentieloze absurdisme is wat men krijgt en zo te horen genoot de hele zaal.

Soms is een scène voor de lach met een opbouw. Soms is een zachte 'aahhw' te horen wanneer Kevin Jolly weer eens wordt geslachtofferd. Hij is de klassieke zwarte schaap. De groep is wel zo creatief om niet elke sketch die kant op te laten gaan. Grappig is ook de zeer verrassende en originele publieksparticipaties.

De finalisten van Cameretten 2010 zijn goed op elkaar ingespeeld. Geen detail wordt vergeten, want ook de muziek is goed afgestemd op hetgeen wat het publiek te zien krijgt op het podium. Naast alle flauwigheden en ook de jolige muziekjes is ook nog even te horen wat een mooie zangstem Carlijn heeft.

De groep sluit af met een ijzersterke slotscene die al begint bij de één na laatste scène. Niet zozeer een lach waard, maar meer bewondering. Naar zo’n eind kun je alleen nog maar geboeid blijven kijken. Het decor dat al de gehele show zeer functioneel wordt gebruikt, wordt door de heren nog een keer gebruikt voor hun laatste trucje. Hierna wordt de show toch nog rond gemaakt met een passend eind. Sterk.

Nadat Camedy.nl bij de eerste stapjes van Oeloek de groep al Waardenberg & De Jong 2.0 noemde , ontkomen we ook nu niet aan die vergelijking. Nog steeds is de hand van regisseur Martin van Waardenberg te zien en te horen en nog steeds is dat totaal niet erg. Af en toe is de Rotterdamse platheid te horen en de lompigheid. Oeloek is gelukkig ook heel eigen, met vier sterke karakters en een hoge likeability factor. Het is onmogelijk om niet te lachen bij Prille Roest. 

Prille Roest zien?
Bekijk de speellijst 

Tags:

Oeloek

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping