Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Juryrapport Guy Folie (finalist Comedy Slam 2013)

Locatie: Podium Victorie
Plaats: Alkmaar
Gehouden op: 10-05-2013
Guy Folie heeft een zeer sterke theaterpersoonlijkheid. Zijn performance is theatraal, energiek en in your face. Hij begint vrij onorthodox: direct in een verhaal, waarmee hij de plichtmatige zelf-introductie overslaat. Dit vindt de jury verrassend en gewaagd. Vervolgens relativeert hij zijn ietwat bizarre opening en trekt hij het publiek steeds verder in zijn meeslepende act.

Guy slaagt erin om de bezoekers mee te nemen in een wereld vol bizarheid. Hij heeft een zeer originele en eigenzinnige insteek. Het stuk over seks met een pak melk is hilarisch. Zijn theatrale performance is geloofwaardig, maar neigt naar een typetje. Aan de andere kant ziet de jury wel degelijk een persoonlijke set en maakt de jury en het publiek kennis met een vrolijk, stuntelige Guy. Slim heeft hij zijn absurdisme verwerkt in zijn droom, waardoor de absurdistische grappen zijn gelegitimeerd.

Hoewel energie en pit zijn krachten zijn, kan deze dwingende vorm van performance ook tot verzadiging leiden. Bij een langere act hopen wij meer variatie in de performance te zien met misschien meer afwisseling tussen theatraal en naturel. Soms moet je als publiek iets meer je best doen om te begrijpen wat Guy bedoelt, vanwege zijn Vlaamse accent. Met taal en uitspraak zou Guy nog meer rekening dienen te houden wanneer hij in Nederland optreedt. Samen met Emiel kon Guy rekenen op de beste publieksrespons en grootste hilariteit tijdens zijn show    

  Volgende review: Javier Guzman - Delirium II
  Vorige review: Micha Wertheim - Voor je het weet

Tags:

Guy Folie

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping