Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jeroen Leenders - Geen Idee

Locatie: De Kleine Komedie
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 30-09-2013
In een uitverkocht De Kleine Komedie gaat de tweede avondvullende voorstelling Geen Idee van Jeroen Leenders in première.

Na een hartelijk applaus in ontvangst te hebben genomen tast Leenders de zaal af en begint met hetgeen waar hij het beste in is, improvisaties. Om rustig op te starten begint hij eerst ook met een 'babbeltje'. Dankzij zijn achtergrond als stand-up comedian gaat hem dit duidelijk goed af. Het voelt alsof hij de show langzaamaan gaat opstarten. Als publiek lijkt het daarom alsof je op visite bent bij de Belg.

Ongetwijfeld zullen de premièrespanningen een rol hebben gespeeld, want na deze ontspannen opening knalt het nog steeds niet echt. Zijn verhaal over zijn zoontje mist namelijk nog de nodige spanning. Hoewel zijn publiek zijn anekdotes met een lach ontvangt, zou deze scène best nog wat scherper mogen. Het oogt voor Leenders’-principes wat braaf.

Het kenmerkende absurdisme van Leenders laat hij terugkomen in zijn verhaal over herten. Hierna komt de Nissan Micra (en vooral de bestuurders) aan bod, gevolgd door het altijd goed scorende onderwerp porno. In België mogen de Micra-bestuurders misschien hot-nieuws zijn, in Nederland voelt de grap helaas toch wat gedateerd. Het publiek maakt het niet uit en lacht om de explosieve uitspattingen van de cabaretier.

Leenders zijn onderwerpen zijn op één hand te tellen. Hij kiest ervoor om dit beperkte aantal uit te smeren over 1 uur en 15 minuten. Dat lijkt langdradig, maar de Belg weet er met zijn aparte en vooral melige twitsts een vermakelijke en afwisselende show van te maken.

Een tip voor de mensen die de show gaan zien: bekijk eerst de film Disturbia, want er komen spoilers voorbij. Gelukkig voor de niet-kijkers van de film weet Leenders er weer een typische eigen draai aan te geven.

Aan het talent van Jeroen Leenders valt niet te twijfelen. Met grote overmacht won hij al het Leids Cabaret Festival in 2010. Tevens wint de Belg steeds meer aan populariteit in Nederland. Tijdens de premiere is dat goed te zien, zijn publiek omarmt hem. De Belg is likeable en gaat een mooie toekomst tegemoet in de Nederlandse theaters.
 

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerde recensies

Jeroen Leenders
  13-02-2010 Juryrapport Jeroen Leenders
Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment