Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Droog Brood - Toppers in de Mist - Best of (première)

Locatie: De Kleine Komedie
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 11-10-2013
In de Kleine Komedie te Amsterdam ging de show 'Toppers in de Mist -Best of van 12,5 jaar Droog Brood in première. De beste sketches zijn hiervoor samengevoegd tot een nieuwe show.

Bas Hoeflaak en Peter van de Witte laten met hun sketches de aparte kanten van de samenleving zien. Dit alles doen zij in een eenvoudig decor van een kamer met een bar, een paar stoelen en een klein podium. De humor van Bas en Peter is vaak subtiel te noemen. Met een lange en volledige stilte pakken zij de lach. Dit gebeurt ook met een enkele blik of beweging. De lachgolf wordt behaald door de vele herhalingen in de sketches. Zo zet Bas een man neer die zich niet laat onderbreken door Peter. Dit duurt 2 à 3 minuten. De zaal blijft in een lach hangen door de lange herhaling van de heren. Net voordat de herhaling als vervelend gaat aanvoelen is er een nieuw element in de sketch wat de aandacht trekt. Je betrapt ze er niet op om eens uit de rol te schieten of fouten te maken. Ervaring op het podium en met elkaar is zichtbaar in de gecontroleerde mimiek.

Voor Droog Brood-fans is de show een glijbaan van herkenning van de beste sketches uit de vorige shows. Ondanks de mix van herhalingen is het niet vervelend om de sketches nogmaals te zien, ze blijven ijzersterk. Voor de mensen die nog geen show van dit duo hebben gezien, is het een aanrader vanwege de hoge kwaliteit sketches met lachgarantie.

Als het publiek de heren met een luid applaus willen bedanken voor de show, komen de twee toch nog even terug om de aanwezigen te trakteren op een toegift. Als twee opa’s vermaken ze het zichtbaar verraste publiek. Na deze scène is het echt klaar, maar de zaal vertrouwt het nog niet helemaal. Een aantal mensen blijft zitten, afwachtend of er nog een sketch komt. Helaas moeten zij het doen met de herinnering van eerder deze avond. Een herinnering die vol zit met spanning, verwarring en absurdisme. Die mix heeft Droog Brood al 12,5 jaar zeer succesvol gemaakt op de planken.

Fotografie: Bob Bronshoff

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping