Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Klaas van der Eerden - Sixpack (première)

Locatie: De Meervaart
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 17-10-2013
In de Meervaart in Amsterdam stroomt het publiek toe voor de show 'Sixpack' van Klaas van der Eerden. Deze show is een tussentijds carrièreoverzicht van de zes shows die Klaas afgelopen jaren heeft neergezet. In Sixpack gaan we langs de beste stukken uit zijn werk als cabaretier. We gaan mee naar zijn jeugd, zijn vakanties, zijn relatie met zijn vrouw en natuurlijk die met zijn kinderen.

Klaas komt zoals vaker op met zijn dwarsfluit. Hij fluit en beatboxt tegelijk. Dit begin is er ineens. Al snel springt hij van de hak op de tak met soms subtiele bruggetjes. De zaal ging goed mee in zijn verhaal. Hard gelach bij herkenbare stukken kwamen uit verschillende hoeken van de zaal. Als Klaas over brommers begint en in zijn verhaal een benzinetank laat ontploffen heeft hij de nodige verrassingen in petto voor zijn publiek. De mensen die van spanning houden worden op hun wenken bediend.

In de pauze is het pas echt tijd voor 'Sixpack'. Dan is het namelijk mogelijk een eigen sixpack aan te laten meten door middel van een bord in de foyer. Zodra men hierdoor zijn of haar hoofd steekt lijkt het of ze een mooi gespierd en gebruind lichaam hebben. Klaas gebruikt de foto op dit bord tevens als poster. Zelfs in de pauze laat hij zijn publiek lachen.

Naast het vlotte begin komt het einde redelijk abrupt. Gelukkig speelt Klaas nog een toegift waarin hij de favoriete muziekgenres opvoert van zijn publiek. Er wordt slechts één keer een subtiel linkje gelegd met de titel "sixpack" in de show. Echt een rode draad is er verder niet, maar daar stoort niemand zich aan. Klaas laat zijn publiek vooral snel en vaak hard lachen. 

De gekozen stukken zijn volgens de kenners van vorige shows tevens de juiste stukken geweest. Een aantal sketches worden gemist, maar passen niet in de tijd die voor de voorstelling staat. Uit de oudere shows zitten vooral de muzikale stukken, zoals de Rap over Roodkapje. De teksten en langere verhalen zijn voornamelijk uit de meest recente voorstellingen. Ook voor mensen die niet alle shows hebben gezien, is het een leuke avond. Zij herkennen dan weliswaar niet de bekende grappen, maar waarderen zonder twijfel het mooi aan-elkaar-gebreide verhaal wel.

Een must-see voor de (nog) niet kenners van Klaas en 'a trip down memory lane' voor de fans. Het hardop lachen bij een show van Klaas creëert vanzelf de gewenste sixpack.

Fotografie: Bob Bronshoff (frontpage + inzet)

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerde recensies

Klaas van der Eerden
  23-10-2010 Klaas van der Eerden - Schwalbe
Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment