Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Poolvogel - Wachtlokaal 9 (première)

Locatie: Toneelschuur
Plaats: Haarlem
Gehouden op: 13-11-2013
Haarlem en omstreken komt bij elkaar in de bovenzaal in de Toneelschuur voor de première van 'Wachtlokaal 9" van cabaretgroep Poolvogel. 

De vier heren winnen in 2011 de 2e prijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en komen nu met deze show waarin hun vriendschap wordt getest, want... wat doe je als er zo snel mogelijk een nier nodig is? Een teamplayer zijn en tegelijkertijd eigenlijk net even te individualistisch ingesteld zijn is natuurlijk erg lastig.

De heren beginnen met een terugblik naar hun jeugd. Dit doen ze met een absurdistische scène waar het draait om slechts één knikker. Met deze scène is de creatieve en humoristische toon meteen gezet. Er lijken meerdere rode draden door de voorstelling heen te lopen. Zo komt de knikker uit het begin nog eens terug en een scène over een stel dat kinderen wil krijgen krijgt later meer verdieping.

Poolvogel laat op alle fronten zijn veelzijdigheid zien. Zo laten de heren een fijn stukje toneel zien in een sketch waarin een lied over straatkinderen centraal staat en is hun muzikaliteit te zien en horen aan de reeks instrumenten die ze hebben meegebracht. Er is zelfs ook nog ruimte voor een dans, die gerust experimenteel te noemen is.

Tegen het eind van de voorstelling komen er een aantal scènes voorbij die prima als slotscène gebruikt zouden kunnen worden. Hierdoor denkt het publiek dat het klaar is, het verhaal leek rond. Toch komen er na het gedoofde licht weer spots en begint er een nieuwe scène.

Er zit geen pauze in de show. De voorstelling lijkt hierdoor wat lang te duren, maar gelukkig is daar de  aanwezigheid van de 'alom bekende' Mousetrap band. Het energieniveau gaat meteen tien stappen omhoog en het publiek gaat volledig mee in de meligheid van de scène. Ze scoren de nodige lach, er wordt meegeklapt op hun ritme en de refreintjes worden zelfs hier en daar zachtjes meegezongen.

De vier heren wacht een mooie toekomst als zij dit op deze manier blijven doorzetten. Ze zijn zelf erg enthousiast over dat wat zij maken en dat straalt uit op het publiek. Poolvogel is klaar om zijn vleugels uit te slaan.

Fotografie:
Richard Zandberg (inzet)
Daan van Es (uitgelicht)


Lees hier het interview met Poolvogel

Tags:

Poolvogel

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment