Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Team Peter - Wat doe ik hier?

Locatie: Klein Bellevue
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 15-11-2013
De debuutvoorstelling 'Wat doe ik hier?` van Team Peter ging in première in het Klein Bellevue. In 2012 wint Peter van Rooijen de Wim Sonneveldprijs voor `het grootste aanstormend talent` op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Samen met Anne Punt treedt hij nu op onder de naam `Team Peter`.

De stem van Peter klinkt door de zaal. We horen zijn gedachtes over het feit dat Anne te vroeg is opgegaan. Niet veel later komt hij zelf het podium op. Hij onderbreekt zijn gedachtestem door er dwars doorheen te praten. Hij vertelt over het trauma wat hij opliep door publieksparticipatie. Hij heeft een originele manier gevonden om dit trauma te verwerken, namelijk met behulp van zijn publiek. Waar de gemiddelde cabaretier voor een standaard dialoog kiest, gaat Peter voor een andere aanpak. Het resultaat is erg grappig.

De rode draad door zijn sketches heen is het verhaal over zijn Javaanse vader die hij niet kent. Hiervoor gebruikt hij een metafoor over een robot uit een stripboekverhaal dat alle krachten van alle superhelden heeft. Hij vraagt aan zijn maker wat nou eigenlijk het nut van zijn bestaan is. Dit wordt weer teruggekoppeld naar zijn eigen leven, namelijk naar de relatie tussen hem en zijn vader. Peter raakt verwikkeld in een identiteitscrisis over wie hij is als persoon en waarom hij leeft.

Peter speelt voornamelijk met het onverwachte. Het meest interessante onderdeel voor de dames is als hij laat zien wat hij met... of eigenlijk juist zónder t-shirt kan.

De sterkste kant van Team Peter zijn toch de zwijmelliedjes. Poëtische teksten op een goede melodie maken de zaal muisstil. De nummers zijn stuk voor stuk goed genoeg om een hitparade te bestormen.

Peter verwart de mensen graag. Bedoelt hij het nou echt op die manier of toch niet? Wat hebben we nou eigenlijk gezien? Met deze vragen verlaat het publiek de zaal. Een harde lach wordt zelden gescoord, maar genoten is er zeker. Team Peter heeft een geheel eigen stijl humor, waar je even voor moet gaan zitten. Als je mee kunt gaan in zijn gedachtes, heb je een bijzondere avond... 

Poster: Fotografie: Joost de Haas
Fotografie: Ingvild Molenaar (uitgelicht)

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment