Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Eva Crutzen - Bankzitten (première)

Locatie: Klein Bellevue
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 17-01-2014
In Klein Bellevue Amsterdam ging Eva Crutzen in première met haar show "Bankzitten". In 2012 won Eva de publieksprijs van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Wat doe je als je een dure bank koopt die niet fijn zit? Uiteraard besluit je dan een cabaretière te worden en de bank als decorstuk te gebruiken. Dat vertelt Eva aan haar publiek.

Fotografie: Boudewijn Crutzen


Eva begint haar voorstelling met een compilatie van de hoogtepunten uit Bankzitten. Dan hebben we dat maar alvast gehad. Ze legt de functie van de bank uit. Het terugkerende thema van "bankhangen" en de daarbij behorende irritaties over en persiflages op televisieprogramma's komen in een razend tempo achter elkaar voorbij. Een pauzeknop lijkt niet op Eva te zitten. Slechts heel af en toe gaat Eva op slow-motion, als ze één van haar mooie, breekbare liedjes speelt.

Het is vooral snelheid en een aaneenschakeling aan sketches en grappen. In haar sketches refereert Eva vaak indirect aan de dood van haar moeder. Ze drijft de spot met het begrip 'de dood' zodat alles wat luchtiger wordt. Vooral haar snelle omschakelingen tussen typetjes en de stemmen daarvan scoren de grootste lach. Met het grootste gemak transformeert de hysterische Eva van een Maastrichts naar Haags accent zakt ze nog zuidelijker met een dosis Vlaams.Eva laat de volledige zaal golven van de lach als zij een strenge cursusleidster speelt. Ook hier blijft de cabaretière perfect in haar rol. In haar persiflage op TellSell-programma’s doet Eva er nog een absurd schepje bovenop. Hoe erotisch stofzuigers kunnen zijn en wat euthanasie en een quiz met elkaar te maken hebben, laat Eva allemaal zien in haar show.

Absurdisme, lieve liedjes, hysterie en knap acteerwerk dat vat Eva's show samen. Het publiek tijdens het Concours om de Wim Sonneveldprijs had het al gezien in 2012 en in 2014 mag het grote publiek het gaan zien: een zeer vermakelijke en goed doordachte avond bankhangen met Eva Crutzen.

Fotografie: Boudewijn Crutzen

Tags:

Eva Crutzen

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping