Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Van der Laan & Woe - Alles Eromheen

Locatie: Kleine Komedie
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 18-02-2015
In de Kleine Komedie gaat woensdag 18 februari Alles Eromheen in premiere. Het is alweer de zesde voorstelling van cabaretduo Van der Laan en Woe, die we tegenwoordig vooral kennen van De Kwis en hun talloze andere (tekstuele en fysieke) televisie-bijdragen.

Wie eerder shows van Van der Laan en Woe heeft gezien, weet wat hen te wachten staat: snelle sketches, absurde humor, muzikaliteit en een knipoog naar de hedendaagse maatschappij. Dat laatste komt vooral terug in de scène waarin de Whatsapp-communicatie van de huidige generatie op de hak wordt genomen. Ook de cookies en de bijbehorende Pop up reclames worden erg letterlijk genomen. Het geheel wordt allemaal nog meer kracht bijgezet door middel van grote doeken op de achtergrond.


Eén van de leuke kanten van de humor van dit duo zijn de referenties aan eerdere scènes uit de voorstelling. Hierdoor volgt op het einde van de avond een warboel aan verwijzingen naar types die eerder langskwamen. Dit tot grote hilariteit van de zaal. 

Waar de heren natuurlijk in uitblinken is hun muzikaliteit. Met hun unieke stijl, aparte instrumenten, originele vondsten en grappige liedjes verrijken zij het theaterpubliek ook weer tijdens deze show. Moeilijke wiskundige formules komen er nooit aan te pas, maar bij die eenvoud ligt nou juist hun kracht. De liedjes zijn eigenlijk altijd midden in de roosHet feit dat alles steeds sneller en korter moet is vaker een thema geweest in hun shows. Toch hebben de heren ervoor gekozen om dit wederom terug te laten komen in deze voorstelling. Die lange rode draad die door de laatste paar voorstellingen lopen blijft natuurlijk actueel, maar een aantal scènes uit deze show lijkt hierdoor soms net iets teveel op scènes uit eerdere shows.

Van der Laan en Woe blijven hoe dan ook op een constant hoog niveau presteren. Iets wat de heren zelf ook opmerken. Het kan dan ook niet anders dat het publiek dit theaterseizoen volop zal genieten van hun nooit vervelende muzikaliteit, originele vondsten, scherpe teksten, maatschappijkritische humor  en Alles Eromheen.

Affiche: Joost de Haas
Scènefoto's: Charlotte Ouwerkerk


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment