Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Derde Bad Habits Camedy Night

Locatie: Bad Habits International Pub
Plaats: Leiden
Gehouden op: 18-07-2008
(Camedy.nl) Het was een drukke bedoeling in de Bad Habits op 18 juli. Gezellig druk en eigenlijk zelfs te gezellig druk. En dat maakte het lastig voor de comedians van de avond.

Raymon Rodenburg trapte af. Altijd lastig om dat te doen. Hij verweerde zich kranig en zocht halverwege zijn optreden noodgedwongen de dialoog met de aanwezige te luidruchtige Britten. Dat improviseren onderdeel van stand up is, liet Raymon zien. Zijn voorgenomen eigen stuk, liet hij voor wat het was en greep naar de enige uitweg: slap ouwehoeren met het publiek was zijn enige optie. Het leverde leuke momenten op, waarin hij zichzelf slim als lijdend voorwerp neerzette. Hij kreeg de druktemakers even mee, maar kon uiteindelijk weinig doen tegen de drukke groep.

Pasquale Frohn, winnaar van het Loungin' Laughs Comedy Concours 2008, stroopte zijn mouwen op en deed zijn sportieve plicht: hij deed zijn optreden namelijk bijna volledig in het Engels. Dit sierde hem, omdat hij duidelijk had gedacht aan het internationale karakter van de pub. Helaas kwam de waardering niet van twee kanten en waren de gretig drinkende Britten niet van plan om ook maar iets van grappen in zich op te nemen. De grappen van Pasquale met Nederlandse clou, waren leuk gevonden en de sneer naar de Britten was subtiel en scherp.

Edgar Rodriguez Pereira deed zijn ding gewoon in het Nederlands. Voor de Nederlanders iets beter te volgen, voor de Britten reden om weer wat bier achterover te slaan. Met gemak verteld Edgar de ene na de andere anekdote. Flauw, relaxed, melig en vaak over alledaagse dingen. De 'telefoongesprekken' waren leuk: lekker overdreven en simpel en daar zat hem nou juist de kracht in. Helaas werd een groot deel van de pub, andermaal niet bereikt.

Edo Berger, winnaar van de Rabo CAMUZ Kleinkunstfestival 2008, mocht de boel gaan afsluiten . En niet zonder succes. Dat hij vorige maand met een trofee naar huis is gegaan is niet onlogisch. Zijn verbroken relatie vormde de leidraad voor de eeuwige onduidelijkheden tussen mannen en vrouwen. Een niet vernieuwend onderwerp, maar absoluut wél vernieuwend en origineel zoals het door Edo allemaal 'besproken' werd.

Tegen het einde van zijn optreden leek het erop dat Leiden klaar was voor meer, de pub was enigszins tot rust gekomen. Het was alleen nét te laat. Camedy.nl kan terugkijken op een mooie line-up, maar kan ook de conclusie trekken dat er meer nodig is dan dat. Het is gebleken dat een gratis stand up avond moeilijk is te realiseren, omdat je te maken hebt met twee verschillende groepen. De stand up liefhebber en de vaste klanten die zich al vanaf ’s middags aan het volgooien zijn met bier. Elke Camedy Night zijn er punten van aandacht geweest, iets dat inherent is aan een beginnende organisatie, en elke keer is daar iets mee gedaan. Het licht, het geluid, er is een podium gemaakt voor de zijkant en nu is er dus weer werk aan de winkel. Het resultaat zal tijdens de volgende Camedy Night te zien moeten zijn.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment