Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Vierde editie Camedy Night geslaagd

Locatie: Bad Habits International Pub
Plaats: Leiden
Gehouden op: 15-08-2008
Evenement: Bad Habits Camedy Night
Datum: 15 augustus 2008
Plaats: Bad Habits International Pub
Adres: Pelikaanstraat 64, Leiden

(Camedy.nl) Camedy, daar kwamen de mensen nu duidelijk voor. Na een lastige derde editie heeft Camedy alles uit de kast gehaald om die rumoerig verlopen avond te doen vergeten. Om te beginnen zorgde de MC van de avond, Regilio Lingen, voor de nodige positiviteit en liet zien dat je niet om hem heen kunt. Aandachtig luisterden de mensen naar zijn vrolijke drukke verhaaltjes tussen de optredens door.

Eén van die optredens was die van opener Jeffrey van den Berg. Vooral bekend van zijn radio-items bij Giel op 3fm en in de rol als MC tijdens voorgaande avonden. Door overmachtsituaties belandde hij ditmaal op het eigen Camedy Podium. Voor iemand die slechts twee uurtjes van te voren wist dat er grappen vertelt moesten worden door hem, deed hij het redelijk. Duidelijk is dat hij nog zijn weg moet vinden en zelfvertrouwen moet kweken. Er zaten scherpe grappen in, goede vondsten, hier en daar beetje hard en wat improvisatie wat soms erg goed viel en soms ook weer niet. Meer stilte momenten pakken en rust vinden in zijn spel, zou hem veel goed kunnen doen.

Wie die eigenschappen duidelijk wel bezit is Frank Los. Volledig in twijfel laat hij het publiek achter. "Zou hij echt zo zijn..." Is de reactie die hij bij vrijwel iedereen achterlaat. De persoon op het podium is een sukkel en van begin tot… ver na het eind speelt hij het goed. Stuntelig komt hij het podium op en stuntelig gaat hij verder. Ademloos kijkt en luistert het publiek, waarna er vervolgens hard gelachen wordt om de eerste reeks grappen. Zijn jeugd blijkt een goede bron voor inspiratie te zijn en maakt daar dankbaar gebruik van. Frank Los is raar, gek, vaag, apart, maar een steengoed typetje... of toch gewoon echt? Hetzelfde kan zo ongeveer gezegd worden over

Donald Olie. De ouwe jongeman, bekend van de Hardcore Comedy Night in Comedy Café Amsterdam, ging namelijk lekker hardcore te werk vanavond. Stiekem is hij thuis best een lieve man, maar op het podium gaat hij soms heerlijk ver over de grens. Zijn vrouw Greet moest het deze keer weer ontgelden en hij maakte van kinderporno een gezellige activiteit. Geniaal noemt hij zichzelf en stiekem neigt hij daar soms best naar. Grof is meer dan alleen maar grof, want zijn materiaal is goed opgebouwd en vaak vergeven van een creatieve clou. Geen verhaal met kop en staart, maar wel lekker rellen. Dat is de werkwijze van Donald Olie en het werkt.

Een hele andere aanpak heeft Jurg van Ginkel, winnaar van de juryprijs van het Loungin' Laughs Comedy Concours 2008. De headliner betreedt het podium met zijn handelsmerk, witte blouse en zwarte stropdas. Meteen laat hij zien waarom hij eerder genoemde prijs heeft gewonnen. Improviserend gaat hij zijn gang en pakt zonder moeite weer zijn reguliere materiaal op. Tijdens zijn optreden gebeurt er veel en Jurg neemt overal de tijd voor. Bad Habits luistert en lacht om zijn foute studentikoze vertellingen. Hoeren, exen, drank en lekkere, maar arrogante wijven, alles komt aanbod tijdens zijn optreden. Prachtige woorden, mooie metaforen en goede vondsten zijn kenmerkend voor Jurg. Hij is iemand die moeiteloos op elke plek zou kunnen staan. Jurg heeft overal een antwoord op en is messcherp. De perfecte afsluiter voor een zeer geslaagde avond.

Duidelijk een verbetering ten opzichte van de vorige moeizame avond. Er komen zichtbaar meer mensen speciaal voor de Camedy Night. Wegens overmacht konden Dali Stankovic en Pasquale Frohn er niet bij zijn, maar Leiden zal ze ongetwijfeld binnenkort met open armen ontvangen tijdens één van de volgende Camedy Nights.

  Volgende review: Cameretten 1: Den Haag
  Vorige review: Derde Bad Habits Camedy Night

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping