Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 1: Den Haag

Locatie: Theater Pepijn
Plaats: Den Haag
Gehouden op: 08-09-2008
(Camedy.nl) 12 voorrondes, 60 deelnemers, 1 winnaar van Cameretten. Die strijd is nu begonnen. Na aankondiging van host Jelle de Bruin (Op Sterk Water) heeft Micha van Aart de eer om Cameretten te openen. Hij heeft een duidelijk kop-staart verhaal. Hij begint bij zijn jeugd en pluist zijn eigen leven uit. Zonder dat het al te cliché wordt, probeert hij soms hardop vragen te stellen en legt hij zichzelf bloot. Er zitten geen rake grappen in zijn stuk, maar het is een boeiend geheel.

Na Micha is KRISKRAS aan de beurt. Kris Delember, zoals hij voluit heet, is een Vlaming van 52 jaar. De humor is bij vlagen goed doordacht, maar komt niet altijd aan. Een flauw lachje vanuit de zaal is de respons. Het puntdichten is op positieve manier flauw in een verder futloze performance.

Hoogtepunt van de avond is Robin Bleeker. Hij is ooit al eens, als jongste deelnemer (16), derde geworden tijdens het AKF. Nu is hij 22 jaar en heeft zijn tijd vooral schrijvend doorgebracht. Tegen Camedy.nl legt hij uit "Op een gegeven moment kreeg ik in de gaten, dat wat ik schreef eigenlijk niet zo goed was. Ik heb een hoop materiaal weggegooid in de loop der jaren". Zijn optreden gaat niet eens vlekkeloos, maar het lijkt allemaal te mogen. Een microfoon bij de piano die te laag is afgesteld door de stage-manager, brengt hem niet eens van zijn à propos. Dankbaar maakt hij zelfs gebruik van de situatie. Het vergeten van zijn tekst, lost hij op door ordinair zijn tekst van achter de coulissen te halen. Het mag allemaal. Het publiek smult. Niet in de laatste plaats om zijn materiaal natuurlijk. Poëzie, puntdichten, literaire humor speels gebracht.

De gelijkenis met Kees Torn is makkelijk gemaakt "het is een eer en de overeenkomsten zijn er natuurlijk, maar daar moet je op een gegeven moment wel vanaf". Robin wordt bedankt door een bijna oorverdovend applaus. "Het ging goed, beter dan verwacht... het applaus was ongelooflijk" vertelt Robin aan Camedy.nl.

Na de pauze staat er een opeens een fiets op het podium. De heren van Les Canards staan klaar om het podium te betreden. Onlangs wonnen zij nog de publieksprijs van de Rabo CAMUZ kleinkunstfestival. Frank en Hugo hebben voor de gelegenheid Carolien meegenomen. Haar bescheiden rol is, hoe tegenstrijdig, meteen ook een belangrijke in het verhaal. Leuk opgezet. Hun act is afwisselend, maar ze komen soms net iets te acterend over. Waardoor het niet helemaal natuurlijk aanvoelt. Ze zoeken vaak oogcontact met elkaar, alsof ze elkaars bevestiging nodig hebben. Wel zijn ze vindingrijk en creatief op muzikaal gebied en is de fiets een mooi, apart gevonden rekwisiet.

Jelger Dees brengt cabaret met gitaar en kazoo. Een studentikoos type met diepgaande gedachtes. Niet altijd om te lachen, wel om te raken. De interactie met het publiek gaat hem gemakkelijk af. Het kazoo 'geklungel' is leuk, maar zijn algehele optreden is misschien net iets te monotoon. Cabaret in traditionele vorm, dat is het wel.

Kijk ook op www.cameretten.nl en cameretten.hyves.nl.

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment