Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 3: Capelle a/d IJssel

Locatie: Isala Theater
Plaats: Capelle aan den IJssel
Gehouden op: 17-09-2008
De derde selectieronde van Cameretten is behoorlijk divers. In het Isala theater te Capelle aan de IJssel opent Arie Vuijk met een geïmproviseerd decor achter zich. Waar een accordeon en een krant in een soort hekwerk hangt. Zijn optreden is gevarieerd. Hij gooit poëzie, poetry slam, zang, flauwiteiten en grappige gedachtegangen in een authentiek cabaretjasje . Het publiek lacht regelmatig om zijn niets-aan-de-hand-humor en het ‘bijna-lied’ zou niet misstaan als carnavalskraker.

Enige dame van de avond is Sharon Simon. Zij maakt gebruik van minimale middelen en doet dat op een leuke manier. Met het lied ‘spook onder ‘t bed’ zet de dame uit Winterswijk een mooie duistere sfeer neer, door goed gekozen muziek en het gebruik van slechts een grote zaklamp. Haar nummers combineert zij vaak met niet alledaagse hulpmiddelen, zoals een magnetrongeluid en een sample-apparaat. Bij dat laatste hulpmiddel lijkt het tijdens het slotnummer mis te gaan. Of het echt was of niet, is niet duidelijk, maar ze springt leuk om met de situatie. Samengevat is ‘leuk’ misschien ook het beste woord voor haar optreden.

Dylan Reijnen is met zijn 15 jaar één van de jongste deelnemers. Hij is zichtbaar nerveus en dat wordt door niemand echt kwalijk genomen. “Ik was zenuwachtig en vond mezelf een beetje te stil” vertelt hij na afloop aan Camedy.nl. Bij vlagen is wel degelijk zijn creativiteit te zien, bijvoorbeeld wanneer hij begeleid met stoere muziek op een simpele stoel, een Harley Davidson-fiets uitbeeld en daar een goede grap uitbeeldt. Op een zeker moment kreeg hij het zelfs voor elkaar om het voltallige publiek te laten staan, om hen vervolgens ook nog eens te laten dansen. “Dat vond ik wel echt leuk” laat Dylan weten aan Camedy.nl.

Na de pauze zit Armando Dios al klaar in zijn rolstoel. De Vlaming vertelt zijn materiaal aan één stuk door, zonder dat er echt een lijn in te ontdekken valt. Het publiek weet ook niet zo heel goed wat ze met dit optreden aan moeten.

Hét optreden van de avond is zonder enige twijfel van Jorrit Rogaar. Hij opent origineel met zijn ‘festival-onduidelijkheid’ om vervolgens naadloos uit te komen bij zijn levenssituatie . Hij zet op een mooie manier zijn broer neer, die het syndroom van down heeft. Al gauw heeft hij de sympathie van het publiek en bouwt hij mooie grappen om zijn broer heen. Nergens wordt het hard of grof, alles voelt puur en oprecht. Hij heeft een duidelijk verhaal en alles zit goed in elkaar. Na afloop rees natuurlijk de vraag bij het publiek of zijn broer ‘echt bestond’. Jorrit vertelt aan Camedy.nl: “Eigenlijk vind ik het helemaal niet leuk, als mensen vragen of ik echt zo’n broer heb, dat zeg je dan toch niet, dan ben ik toch mijn geloofwaardigheid kwijt…”Verder zegt hij over het optreden tegen Camedy.nl “Het ging echt goed en het leukste stukje ben ik zelfs nog vergeten”. Misschien een verkapte hint naar de jury via deze weg, maar veel twijfel zal er toch niet zijn rondom de kwaliteit van Jorrit.

Geschreven door: Jeffrey van den Berg, camedy.nl.

  Volgende review: Cameretten 4: Voorburg
  Vorige review: Cameretten 1: Den Haag

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping