Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 4: Voorburg

Locatie: Theater de Tobbe
Plaats: Voorburg
Gehouden op: 18-09-2008
(Camedy.nl) De vierde selectieronde in Theater de Tobbe wordt geopend door Belg Bart van Tieghem. Waar de Belgen afgelopen jaar furore mee maken in de Nederlandse theaters, lijkt het tijdens Cameretten niet helemaal te gaan lukken met onze zuiderburen. Slechts de twee liederen werden met goed gelach ontvangen. Het voor Belgen typerende absurdisme kan op weinig momenten prikkelen.

Streetwise is de tweede act van de avond. “Hey, jullie zijn de enige twee negers op Cameretten” zei host Arnoud Kaldeway nog in de kleedkamer. Twee vrouwelijke welteverstaan. Ze brengen een niet alledaagse vorm van cabaret. Het is een mix van toneel, improvisatie en sketches. Hun Rotterdamse bravoure levert leuke momenten op. Ze genieten zichtbaar van de ruimte die ze krijgen. “Er is een rode draad, maar we houden vooral van improviseren” geven de dames na afloop aan. De dames lijken vooral in hun element als ze hun overdreven typetjes kunnen laten zien. Hun optreden is verfrissend en apart.

Celvin de Bie is de jongste deelnemer aan Cameretten dit jaar, hij is 13 jaar jong. Dat het dan over schoolreisjes gaat verbaast niemand. Wel is het origineel dat hij ons een ‘hoorspel’ aanbied, iets dat alles behalve van uit zijn tijd is. De slimme twist aan het eind zegt iets over zijn creatieve denkwijze en belooft iets voor de toekomst. Zijn onbevangenheid is misschien wel zijn grootste wapen. Zo vind hij het logisch dat hij tijdens Valentijnsdag liefdesbrieven ontvangt. Na zijn optreden spreekt Camedy.nl nog even met Celvin: "Het is voor het eerst dat ik op zo’n podium als dit sta, ik ben wel al eens bij Mooi! Weer de Leeuw in de uitzending geweest. Ik heb toen gezongen. Nu ben ik twee jaar met cabaret bezig. Later wil ik in het Nieuwe Luxor en Theater Carré staan."

Tim van Broekhuizen is een echte verteller. Met mooie volzinnen en duur klassiek woordgebruik versiert Tim zijn optreden. Zijn ‘beeldende kunst’-achtergrond is duidelijk zichtbaar in zijn schouwspel. Hij heeft oog voor dramatiek. Het verhaal is vermakelijk en zijn theatrale opera-achtige muziekstuk is erg origineel. Origineel is eigenlijk zijn gehele optreden, maar pure humor en goede lachmomenten blijven uit.

Arie Spruit is de slotact. “Ik vind het nu al grappig!” roept een toeschouwer in de lobby, nog voor dat alle optredens zijn begonnen. Arie maakt dankbaar gebruik van die voorzet van de vrouw en zet even zijn ingestudeerde intro opzij. Hierna pakt hij zijn eigen materiaal op en drinkt zichzelf moed in op het podium. “Echte tequila was het ja” vertelt hij aan Camedy.nl “ik merk dat ik in het begin van een optreden altijd erg nerveus ben, dus ik dacht dat dit kon helpen.” Helemaal losjes lijkt Arie nog niet, maar het publiek lijkt wel geboeid door zijn dingen-des-levens: het krijgen van een kind, trouwen, sport, werk. Het zijn bekende onderwerpen en daardoor voor het publiek interessant, maar ook het door feit dat hij zijn verhaal is maakt het boeiend. Geschreven door: Jeffrey van den Berg, camedy.nl Kijk ook op [url]www.cameretten.nl[/url] en [url]http://cameretten.hyves.nl/[/url]

  Volgende review: Cameretten 5: Gorinchem
  Vorige review: Cameretten 3: Capelle a/d IJssel

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment