Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 5: Gorinchem

Locatie: Theater 't Pand
Plaats: Gorinchem
Gehouden op: 20-09-2008
In Gorinchem staan zaterdag vier acts klaar om het publiek te entertainen in het voormalig slachthuis, zoals host Jelle de Bruin tussen neus en lippen informeert. Met deze sfeerverhoger is het hoogtijd voor de eerste act.

De Belg David Dermez opent met een retro begin, dat wil zeggen: de oude platenspeler is weer eens van stal gehaald. Hij laat de funk spreken en zegt vervolgens alles met zijn lichaam. Zijn schlemielige houding/ rol wordt pas echt versterkt bij Lou Reeds ‘Take a walk on the wild side’. Het sukkelige meemompelen laat het publiek gniffelen. Zijn paardenfilosofie is leuk gevonden en zijn lied ‘Woe zoejoe’ is bijzonder.

Bij Lennart Blom is opletten vereist. Hij gaat snel. Er lijkt geen lijn in te zitten in zijn voorstelling, maar stiekem zit dat er wel in. Er komt een ware spraakwaterval over de aanwezige mensen heen. Dichterlijke teksten, vreemde gedachtes, (bewust) slechte moppen. Lennart gaat van links naar rechts en de mensen proberen hun concentratie er bij te houden. Soms blijkt dat moeilijk te zijn.

David Groeneveld komt op met een corsage op zijn blouse, hij komt even bij ons ‘buurten’. In de andere zaal is namelijk iets leuks aan de gang. Het is mooi om te zien hoe zijn huisje, boompje, beestje-enthousiasme over slaat naar nog net geen pure haat. Hij zet Rachel, de perfecte foute ceremoniemeester, goed neer. Zijn liedjes zijn scherp en de twisten in de nummers zijn sterk. Het publiek krijgt hoe merkwaardig ook, steeds meer sympathie voor de steeds minder sympathiek ogende David. Camedy.nl vraagt David naar zijn trouwantipathie en zijn mening over de ceremoniemeester “Dat is een gewetensvraag… laten we die vraag maar overslaan voor het welbevinden van de ceremoniemeester…” David speelde nieuw materiaal. “Het kwam traag op gang, ook gewoon omdat mijn programma traag is, het was hard werken.” Doordat het nieuw materiaal was, was het wel een uitdaging.” Van de nieuwigheid was overigens weinig te merken. David zet een mooi stuk neer.

Dufraing & de Wit zijn de vrolijke drukke afsluiters van de avond. De heren hebben hun Vlaamse enthousiasme meegenomen en krijgen het publiek meteen al mee. Thomas de Wit is degene met de gekke, leuke kop en Wim Dufraing lijkt de net is slimmere op het toneel. Het duo heeft bijzonder grappige vondsten, zoals de bejaarden-visie en nog gewaagder ‘de lief gebrachte Mohammed-Jezus grap. De twee zijn goed op elkaar ingespeeld en vormen derhalve gewoon een leuk koppel. Ook niet geheel verwonderlijk leggen ze uit aan Camedy.nl “We zijn nu 10 jaar bezig. We hebben samen in het theater geweest, zijn bezig geweest met cabaret en willen het hoofdstuk stand up afsluiten en nu zouden we terug willen gaan naar de sketchshow.” Na het optreden wordt er nog wat nagebabbeld met Camedy.nl “Het was een vrij stroef publiek, er was nog geen bulderlach geweest bij de optredens voor ons, dus dat was best jammer. We hadden wel zoiets van: we vliegen erin en we zien wel.”Het resultaat mag er zijn.

  Volgende review: Cameretten 6: Den Haag
  Vorige review: Cameretten 4: Voorburg

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment