Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 6: Den Haag

Locatie: Theater Pepijn
Plaats: Den Haag
Gehouden op: 23-09-2008
(Camedy.nl) Voor de tweede keer deze editie is de Cameretten-karavaan te zien in geweest Theater Pepijn. De zaal is weer gezellig vol. Helaas blijft het tot na de pauze bijzonder stil, want het publiek wordt voor die tijd getrakteerd op voorrondes á la Idols.

De eerste deelnemer is Polleke. Een Vlaming die de veel verteld, maar tot weinig leuke dingen komt. Hetzelfde geldt voor Jolanda de Vries. Haar verhaal is te warrig en mist gewoon grappen. Haar wijze woorden komen ongeloofwaardig over.

Om de openingsminuten van Kees Meerman kun je niet heen. Hij draagt een herkenbaar wit pak met een net zo witte puntmuts, slaakt wat Arabische kreten en buikdanst er veel te sexy op los met zijn naveltruitje. Grotere contrasten zijn niet denkbaar. Kees pakt alles en iedereen aan. Hij zet je aan het denken, doordat hij contrasten met elkaar mengt. Trommels, pianospel, theatrale momenten, poëzie en humor. Alles komt voorbij. Vol bewondering kijkt het publiek. Waar al zijn gekte vandaan komt is de vraag die rijst bij Camedy.nl: “Ik probeer in mijn cabaret de waanzin te ordenen, mijn interesses zijn heel breed; dans, muziek, tekst schrijven. Het zijn allemaal losse eilandjes die ik eruit kots op een nacht en dat worden dan nummers.” Kees zien betekent een gevarieerde ervaring rijker zijn.

Berry Lussenburg knalt meteen het podium op. Het publiek pikt zijn enthousiasme duidelijk op. Zijn optreden bevat een hoge grapdichtheid. Zijn variant op de terreurdreiging is erg creatief en de grap is goed uitgewerkt. Slimme woordgrappen voeren de boventoon tijdens zijn optreden. Een tevreden Berry staat Camedy.nl nog even te woord. “Het ging wel lekker. Ik stond met nieuw materiaal, een deel van mijn vierde avondvullende programma, op de planken. Ik ben voor een tweede keer wel tevreden, moet ik zeggen.” Die twintig minuten Cameretten smaken zeker naar meer.

  Volgende review: Cameretten 7: Rotterdam
  Vorige review: Cameretten 5: Gorinchem

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping