Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 7: Rotterdam

Locatie: Theater Zuidplein
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 25-09-2008
(Camedy.nl) In een goed gevuld Theater Zuidplein te Rotterdam mag Yvonne Liew On het spits af bijten. Van begin tot eind speelt ze een typetje (Eugenie), een kakkineuze dame. Slechts bij de populaire thema’s krijgt ze de lachers op haar hand. Het zijn simpele scoormomenten, zoals het moment dat ze urban-taal spreekt en wanneer ze een vibrator uit haar tas haalt.

Johan Stevens doet het met heel wat minder attributen. Met zijn heerlijk zelfingenomen houding laat hij het publiek regelmatig lachen. Arrogantie is dus volop aanwezig, maar Johan laat ook een naïeve kant zien, wanneer hij praat over zijn idool Michael Jackson. Een aparte vorm van humor dat soms neigt naar dat van Micha Wertheim, maar toch is het vooral erg eigen.

Ludolf du Pon laat zien dat hij een echte verteller is. Zijn verhaal zit vol met uitstapjes naar andere kleine verhalen. Kalm vertelt hij alles, misschien net iets te kalm. Boeiend is het wel allemaal en er zitten een aantal goede stevige lachmomenten in zijn stuk. In zijn verhaal is hij reisleider en leraar. Iets wat hij in het echte leven ook is. “Bijna alles wat ik vertel is waar, sommige dingen zijn misschien nét iets aangedikt. Het studentenstukje is ook behoorlijk waargebeurd. Wat niet waar is, laat ik in het midden…”

Max van den Burg kan alvast in de finale bijgeschreven worden. Zijn aversie tegen ‘musical’ vormt de rode draad van zijn voorstelling, zijn ‘happy hands’ werkt regelmatig op de lachspieren van de zaal. Verder komt alles aan bod bij Max: een perfecte imitatie van Bassie én Adriaan , leuk gevonden radio-items, een ode aan Wim Sonnevelds ‘Het Dorp’ en hilarische anekdotes. Na zijn optreden praat Camedy.nl nog na met Max: ”Ik had een goed gevoel na het laatste applaus, maar het is een jury die bepaalt of je door bent. Ik reken daarom dus nergens op. Wat de uitslag ook zal zijn, ik ga gewoon lekker verder met optreden en deelnemen aan andere wedstrijden. Max is al een tijdje aan het schaven “Met dit verhaal ben ik twee jaar geleden begonnen, maar het is constant in ontwikkeling; dan komt er weer wat bij en gaat het weer wat uit. Het musicalstukje heb ik bijvoorbeeld afgelopen dinsdag pas bedacht. Ik haat het echt”. Dat brengt hij in ieder geval op een leuke manier over, zonder dat het hatelijk voelt. Max van den Burg lijkt klaar voor meer.

Dimitri Bak kent zijn debuut op het podium. Hij opent sterk met een stukje luchtgitaar op ‘Killing in the name of’ van Rage against the machine. Hij kan terugkijken op een verdienstelijk debuut. “Ik was onwijs zenuwachtig, maar toen ik op kwam dacht ik ‘fuck it’. Ik vond het een leuke opening om te doen, ik zette gewoon een debiel neer eigenlijk.” Dimitri vertelt verder hoe hij zijn optreden heeft ervaren. “Tijdens het optreden dacht ik nog wel dat het moeilijker was dan verwacht, maar ik had er zelf wel heel erg veel lol in. Wat er ook gebeurt, ik ga het zeker niet opgeven, ik ga zeker nog wel door!”

  Volgende review: Cameretten 9: Delft
  Vorige review: Cameretten 6: Den Haag

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment