Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 9: Delft

Locatie: OJV de Koornbeurs
Plaats: Delft
Gehouden op: 30-09-2008
(Camedy.nl) Cameretten is dinsdag terug waar het ooit begon, in Delft. Opener van de avond is Martin Ackermans. Hij zet een suf, sullig typetje neer, dat toch wel erg graag de warmte (en vooral de kookkunsten) van zijn moeder wil blijven voelen. Het publiek lacht af en toe hard, dit lijkt vooral te maken te hebben met het feit dat de aanwezige jongeren elkaar kennen en de interactie met één van hen leidt tot hilariteit rondom die persoon. Helaas blijkt 20 minuten één typetje spelen net iets te lang te zijn. De aandacht is moeilijk vast te houden.

Stefan Mathe maakt zijn podiumdebuut. Vorige maand deed hij nog mee aan de instapworkshop, iets dat hem zichtbaar goed heeft gedaan. Hij kijkt zelf terug op zijn optreden: “Vincent Geers (winnaar Cameretten 2007, red.) zag mijn performance toen en zei dat ik even de rem erop moest gooien. Ik had twee uur materiaal en dat wilde ik in 20 minuten proppen, dat werkte niet echt…” Zijn quasi-gevoelige introductiegedicht is kenmerkend voor de rest van zijn dichtwerk. Hij brengt veel platte gedichten met goede twisten. Het werkt bij het publiek. Verder is de rest van zijn opening erg sterk. Vol ‘warmte’ vertelt hij over zijn woon- en leefsituatie. Stefan kan tevreden terugkijken op zijn eerste optreden. Hier zit zeker meer in.

Annika Kampfens staat (vanaf) vanavond helemaal alleen op het podium. Jarenlang vormde zij een duo met Jaco. Ze speelt vanavond een gedeelte haar eerste solocabaretvoorstelling ´Met zonder Jaco´. “Alle begin is moeilijk” is haar ‘excuus’ voor het eventueel moeizaam verlopende optreden, maar excuses zijn niet nodig. Haar modellenwens, Hans Klok en genante momenten, het viel allemaal goed. Annika stelt zich kwetsbaar op en lijkt op haar gemak op het podium. Ze heeft originele onderwerpen en ze is vooral erg eigen. Ze kan rekenen op veel gelach en een mooi slotapplaus. Annika lijkt na haar optreden vooral angstig voor de komende review van Camedy.nl: “Ik heb al jullie reviews gelezen. Ik ben zo benieuwd wat jullie over mij zullen gaan schrijven. Ik vond mijn optreden echt vreselijk, ik mis zo de aangever (Jaco). Op het podium hem moeten missen is niet leuk, maar ook achter de schermen mis ik een maatje. Het was zo spannend om alleen op het podium te staan. Nu is wel het moment aangebroken dat ik het alleen moet doen...ik wil nu ook echt alleen verder, ik ben alleen nog niet zo overtuigd dat ik het helemaal alleen kan.” Haar onzekerheid is onterecht. Annika is een sterke theaterpersoonlijkheid, die met gemak alle ruimte op het podium pakt en haar open blije houding kan overbrengen op het publiek

Raymon Rodenburg is afsluiter van de avond. De grote verschijning opent met een leuk gevonden invalshoek over het plezierige van openbaar vervoer. Daar omheen komt er nog een groot gedeelte ‘eigen leven’ aanbod, waarin hij onder andere vertelt over LARP (Live Action Role Playing). Met een hoop zelfspot relativeert hij dit ‘aparte’ onderwerp. Dit wordt af en toe opgepakt door het publiek. Er zitten aardig wat lachmomenten in. Zijn LARP gevecht op het podium met een toeschouwer heeft weinig meerwaarde, maar kan andermaal rekenen op ons-kent-ons opmerkingen in het publiek. Op het eind van zijn optreden maakt Raymon de cirkel weer mooi rond in de trein.

Geschreven door: Jeffrey van den Berg, camedy.nl

  Volgende review: Cameretten 10: Hilversum
  Vorige review: Cameretten 7: Rotterdam

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping