Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten 11: Gorinchem

Locatie: Theater 't Pand
Plaats: Gorinchem
Gehouden op: 04-10-2008
(CAMEDY.NL) Voor de tweede keer heeft men gisteren in Gorinchem van vier deelnemers van Cameretten kunnen genieten, dit was tijdens de elfde selectieronde.

Eerste act van de avond is Peter van Ewijk. Hij heeft zijn begeleidingsband meegenomen en dat is meteen hoorbaar, want hij opent op met een vertelling begeleidt door de contrabas. Het krijgt daardoor een bluesachtig karakter. Hij laat ons meegenieten van zijn rare week. Waarin het bol staat van absurditeiten en seksistische grappen. Soms komt het wat plat over, maar toch wordt het allemaal ‘mooi omschreven’ . Dit komt waarschijnlijk door het sprookjesachtige karakter. Smurfen, freggels, kabouters, alles komt voorbij. Ondanks dat het verhaal ongewoon is, zit het wel degelijk goed doordacht in elkaar en laat hij tot slot zien dat hij in die ene week toch wel wat heeft geleerd.

Andre & Andre zijn aardig op elkaar in gespeeld, maar nog te vaak zoeken ze oogcontact en lijken ze nog erg te zoeken naar woorden. Het komt er te ingestudeerd uit allemaal.

Na de pauze blijven de gordijnen nog even dicht. Nadat deze open gaan zien we een decor wat ramen met gordijnen ervoor moet voorstellen. Art-Jan gluurt naar buiten. Op het podium speelt hij de rol van Marja, een gezellige, ietwat eenzame vrouw. Gehuld in een rok en pruik, weet Art-Jan het publiek te boeien en wint hij snel de sympathie van het publiek. Het optreden is grappig, ontroerend, boeiend en heeft een goed verhaal met mooi slot. Tijdens de instapworkshop deed Art-Jan iets heel anders. De pruik en rok waren toen nog niet aanwezig, Camedy.nl vraagt waarom die switch is gemaakt. “Voor vier onbekende mensen durfde ik dit nog niet te spelen, ik voel me heel kwetsbaar om dat dan voor hen te moeten doen. Het was voor mezelf best wel heftig om te spelen. Dit was het enige wat ik nog niet durfde te spelen, omdat ik daar vroeger op ben afgestraft.” Op het podium gaf hij al aan dat hij zich als vrouw omkleedde en concerten gaf. Tijdens zijn optreden wordt deze gebeurtenis mooi neergezet. Marja zei op het podium nog dat ‘ze’ Cameretten wilde winnen. Camedy vraagt toch nog even voor de zekerheid of het klopte: “Dat zegt Marja, hé?!” antwoordt Art-Jan veilig. “Nee, natuurlijk wil ik winnen. In elk geval wil ik bij de laatste drie komen en eigenlijk vind ik het nu al heel stoer dat ik het gedaan heb.“

Patrick Laureij is van origine een stand up comedian en dat is goed te zijn in zijn opening. Opzwepende beats en slechts een microfoon op statief op een nog leeg podium. Zijn optreden zelf staat vol met korte grappen, maar wel met een duidelijke rode draad en een cabaretesk slot. Zijn politie-anekdotes en eigen idee om aanslagen de kop in te drukken zijn leuk gevonden. Zijn nieuwe spreekwoord is ook erg sterk, helaas blijft het slechts bij één. Als dit stukje wordt uitgebouwd zal het ongetwijfeld nog beter vallen. Of Patrick een stap naar de volgende ronde zal maken, zal op 12 oktober bekend zijn. Dan worden 9 deelnemers op de hoogte gebracht of zij door mogen naar de try-out rondes.

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping