Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Camedy Night oktober zit vol verrassingen

Locatie: Bad Habits International Pub
Plaats: Leiden
Gehouden op: 10-10-2008
(CAMEDY.NL) De zesde editie van de ‘Bad Habits Camedy Night’ zit erop. Afgelopen vrijdag stonden er zes comedians klaar om de aanwezigen te entertainen. Om het geheel nog compleet te maken babbelde mc Hank het hele zooitje aan elkaar.

Frank Schäfer opent de avond. Hij laat meteen zien waarom hij mee mag met de Talent Tour van Comedy Café. Met gemak en kalmte staat hij op het podium. Frank moet het niet van schreeuwen en drukke bewegingen hebben. Hij is gewoon lekker relaxed, rustig en subtiel vertelt hij zijn grappen. Het publiek moet duidelijk nog in komen, aan Frank zijn materiaal ligt het in ieder geval niet.

Nico van Baarn speelt voor de tweede keer in Leiden. Zijn set is duidelijk verder dan enkele maanden geleden. De grappen zijn nog meer en beter uitgewerkt. Vaste nummers als ‘de trendy wekker’ en ‘het doucheputje’ zorgen weer voor goede lachmomenten.

Neil Robinson is iemand die we in de gaten moeten houden. Deze Canadees werd een dag eerder gespot door Camedy.nl. In Leiden staat hij pas voor de tweede op het podium. Hij bezorgt de aanwezigen regelmatig een lach. Vooral ‘Amsterdam’ passeert de revue. Redelijk cliché, maar door de ogen van een buitenlander klinkt het altijd net iets leuker. Zijn stop-licht-paal-theorie is erg grappig, evenals de snelwandel-anekdote.

Edgar Rodriguez Pereira uit het Comedy Café speelt nieuw materiaal en ook wat ouder werk. Grof en vies zijn de ingrediënten en dat slaat aan in Leiden. Sommige nieuwe dingen moeten van ver komen, nog niet alles zit er in gestampt, maar dat heeft zo zijn charmes. Wanneer iemand uit het publiek iets roept naar Edgar, improviseert hij er lustig op los en ontvangt hij daarvoor luid applaus.

Donald Olie begint zo een beetje de huiscomedian te worden van de Bad Habits Camedy Night. Hij stond niet in de line-up, maar kwam gezellig even langs en wilde toch wat materiaal testen tijdens de maandelijkse stand up avond. En dat heeft Leiden geweten. Grof is uiteraard weer de route die Donald bewandelt. Eén die blijkbaar weer zeer gewaardeerd wordt. De ene na de andere rake grap rolt de oren van het publiek in. Het wordt een kanonnade aan lachmomenten. Donald is dus weer lekker op dreef.

Frank Brasser is de slechts 20-jarige headliner. Deze jongen heeft nog geen prijs gewonnen, maar echt lang zal het vast niet meer duren eer daar verandering in komt. Originele grappen, foute grappen over karma, inspector gadget en de facetten van comedy komen voorbij. Char komt ook nog voorbij en ook nog wat 18+ grappen. Frank Brasser zet een mooi totaalplaatje neer. De geslaagde avond is rond. Na de volle bak van afgelopen maand, was de week na 3 oktober (Leidens Ontzet) minder gevuld, maar zeker niet minder gezellig. Dankzij een opvallende line-up met sterke nieuwkomers, een leuk verrassingsoptreden en goede stabiele 'bekende', kan de avond voor de derde maal achter elkaar een succes genoemd worden. Op naar november!

  Volgende review: 3e voorronde Cabaretesk (09-11-2008)
  Vorige review: Cameretten 11: Gorinchem

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment