Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten: Try-out Amstelveen (18-11-2008)

Locatie: Cultuurcentrum Griffioen
Plaats: Amstelveen
Gehouden op: 18-11-2008
(Camedy.nl) Cameretten loopt op zijn eind. Volgende week spelen negen finalisten hun halve finale in Rotterdam. Vanavond hebben drie acts kunnen 'oefenen' in Amstelveen. Na een introductie van Vincent Geers, de winnaar van vorig jaar, is Max van den Burg de eerste die het podium betreedt.

Na zijn ijzersterke optreden tijdens de selectieronde is Max nu duidelijk echt aan het proberen. Zo opent hij met een nieuw boers typetje waarmee hij de zaal goed in de stemming krijgt, speelt hij een nummer dat hij kort daarvoor bedacht heeft en heeft hij ook behoorlijk wat weggelaten. Na afloop praat Camedy.nl met Max over zijn optreden. Max blikt terug “Ik vond het wel redelijk gaan, het publiek was leuk. Nu is het nog heel erg zoeken naar wat aanslaat, dit is dan ook zeker geen eind resultaat. Ik probeer deze periode zoveel mogelijk te spelen, ook op podia buiten Cameretten, gewoon puur om mijn materiaal te testen. Van hetgeen ik vanavond gespeeld heb, denk ik dat dit wel 65% is van wat ik uiteindelijk ga doen. Al met al heb ik er wel vertrouwen in en ik denk dat ik ook een heel leuk optreden ga neerzetten in Rotterdam.”

Art-jan de Vries is de meest aparte act onder de halve finalisten dit jaar. Evenals tijdens zijn eerdere optreden kan hij ook nu rekenen op veel sympathie van het publiek. Het blijft een bijzondere ervaring om zijn voorstelling bij te wonen. Geen rake grappen of oneliners, maar een gezellig kakelende ‘dame’ die het publiek makkelijk voor zich weet te winnen. Het originele stuk is overeind gebleven met hier en daar een kleine toevoeging. Camedy.nl schuift nog even aan tafel bij Art-jan. Samen met goede vriend en regisseur Micha Schneijderberg wordt er teruggekeken op het optreden eerder deze avond. “Ik was heel erg zenuwachtig van te voren, maar na het horen van de reacties kan ik concluderen dat het optreden boven verwachting goed was.” Art-jan lijkt klaar voor de halve finale. “Eerst sta ik nog in Arnhem en dat is dan weer net iets groter dan dit, dat vind ik toch ook alweer heel spannend en over de halve finale… denk ik nog maar niet te veel na.”

Jorrit Rogaar is de afsluiter van de avond. Veel van zijn eerste optreden is ook nu weer terug te zien. In tegenstelling tot dat optreden oogt dit enigszins flets. Puur, intiem en kwetsbaar is het nog steeds, maar al snel gaat er iets mis met het licht. Geheel in stijl gaat het tijdens een essentieel stuk wederom fout met het licht. Het is tekenend voor zijn optreden. Hoewel zijn vertelling foutloos is en de grappen aanslaan, is Jorrit niet tevreden. Na afloop treft Camedy.nl dan ook een zichtbaar balende Jorrit aan. “Het ging niet lekker, ik zat er niet helemaal in en ik kwam er ook niet in. Mijn timing was slecht. Ik had een hele zware dag achter de rug, ik was leeg en ik miste die druk misschien. Ik had er weinig zin in en dan moet je eigenlijk ook niet spelen, vind ik. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Zaterdag heb ik nog één try-out en dan sta ik er gewoon weer.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping