Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten Voorronde 2: Oude Luxor Theater (27-11)

Locatie: Oude Luxor
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 27-11-2008
(Camedy.nl) De tweede voorronde avond brengt de bezoeker ook dit maal weer drie sterke ‘halve’ finalisten. Jandino warmt het publiek weer goed op niet wetende dat hij een klein half uur later slachtoffer wordt van een gigantische miscommunicatie. Eerst kondigt hij Max aan.

Max van den Burg opent in musical stijl. Zingend, dansend, draaiend, blij, alles komt goed theatraal over. Het eerste applaus is binnen. En al gauw blijkt dat hij niet helemaal ‘happy’ was met hetgeen waarmee hij opende. Max neemt ons daarna mee in zijn wereld. Waar zijn oom en zijn avontuur met het hockey-meisje centraal staan. Het laatste onderwerp kan ook in het Luxor rekenen op een volledig lachende zaal. Zijn uitstapjes naar Arnold Schwarzenegger, Bassie en Adriaan en Piet Paulusma zijn ook een succes. Evenals zijn versie van 'Het Dorp’ van Wim Sonneveld. De mooiste momenten voltrekken zich rond dat nummer, wanneer het publiek hem beloont met een oorverdovend applaus, terwijl hij slechts klaar is met het één-na-laatste couplet. Hij moet zelfs even stoppen door dat applaus. Na het volledige lied komt Jandino het podium op met de bloemen, waarna Max hem toefluistert dat hij nog helemaal niet klaar is. Een golf van gelach gaat de zaal door en na het ‘eindapplaus’ speelt hij zijn resterende 10 minuten. Jandino weet zich later nog op de voor hem zo kenmerkende manier eruit te praten. Het publiek accepteert het allemaal.

Han Solo heeft geen zin om rustig te beginnen. Meteen laat deze stoere, extreem rechtse Belg weten dat hij er is. Met zijn krachtige stem en non-verbale communicatie weet hij geloofwaardig een tiran neer te zetten, om het vervolgens meteen weer af te breken tot een moederskindje. Hij zet die types prima neer. 30 minuten lang vuurt hij alle foute gedachtes die er over ‘minderheden’ zijn op het publiek af. Het zijn denkbeelden die totaal niet meer van deze tijd zijn, waardoor het juist grappig wordt. Buitenlanders, Walen en vrouwen zijn het slachtoffer van Han Solo. Vooral zijn echtgenoot-echtgenote sketch laat het publiek niet meer bij komen.

Art-jan blijft elke keer bijzonder. Meerdere Cameretten-zalen hebben deze act mogen zien en bij evenzoveel zalen was de indruk die hij achterliet hetzelfde. Echt goed te omschrijven is die indruk niet, maar het is in ieder geval positief. Vanavond is Rotterdam de eerste minuten nog afwachtend, maar al gauw wint Art-jan, in de rol van Marja, wéér het publiek voor zich. Het verhaal zit sterk in elkaar. Waarbij vooral haar hobby voor de nodige hilariteit zorgt en uiteraard het ‘pling-moment’. Het laatste is de inleiding voor een prachtige boodschap. Een act, een persoonlijk verhaal, een mooi theaterstuk? Een belevenis, waar een hoop mensen graag bij zijn gewenst. [img size=150]http://www.camedy.nl/images//art-jan.jpg[/img] [i]fotografie Linda Hirzmann: www.unshift.nl[/i] [b]Gastoptreden Speelman & Speelman[/b] De gebroeders Speelman mogen de tweede avond afsluiten. Ze spelen zowel bekend, als nieuw werk. Mooie popnummers afgewisseld met humoristische ‘meezingers’ is het recept. Vooral die meezingers doen het goed bij het publiek.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping