Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten Voorronde 3: Oude Luxor Theater (28-11)

Locatie: Oude Luxor
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 27-11-2009
(Camedy.nl) Tijdens de derde voorronde staan de laatste drie acts op het podium in een uitverkocht Oude Luxor. De zaal heeft er duidelijk zin in, want al bij het noemen van de namen barst het applaus al los.

Eén van die applausmomenten is voor Roger et Simone. Het duo dat een sterke indruk maakte tijdens de selectieronde, krijgt nu ook regelmatig de lachers op hun hand. Verschillende sketches passeren de revue. Absurde typetjes komen uit ‘de pennen’ van de twee. Eén van de sketches die erbij is geschreven voor de finale gaat over een date. De heerlijke flauwe knipoog naar Seth Gaaikema is goed gevonden. De sketches worden allemaal goed opgebouwd. Naarmate elke sketch vordert, wordt het voor het publiek steeds meer duidelijk welke absurde kant het op gaat. Hoogtepunt van hun show is en blijft het slotnummer, waarin Simone meedoet aan een talentenjacht.

Theo van Duren heeft vermoedelijk een touringcar dorpsgenoten meegenomen, want bij het noemen van zijn naam ontstaat er al een heksenketel. Hij is natuurfilosoof en geeft een lezing, waarbij ongetwijfeld niemand ooit zal gapen van verveling. ‘Ongelooflijke slechtheid van de natuur’ is het Nederlandse antwoord op ‘The Inconvenient Truth van Al Gore’. Deze paranoïde 50+er is er heilig van overtuigd dat er complottheorieën zijn om de mensheid kapot te maken. Vanaf het eerste moment heeft hij de zaal al aan zijn lippen. Zijn waanzin zit zo goed in elkaar, dat hij zelfs nog hele goede punten heeft ook. Overredingskracht heeft Theo zonder meer en absurde lezingen kan hij met gemak geven. Of er uiteindelijk een avondvullende show omheen gebouwd kan worden, zal moeten blijken. Een finaleplaats heeft hij in ieder geval te pakken.

Robin Bleeker moet het hebben van hele andere kwaliteiten. Dichtend en pianospelend vermaakt hij het publiek. Met wat subtiele kleine grapjes maakt hij het geheel af. Voldoende lachmomenten in een bewonderenswaardige voorstelling, die niet puur gemaakt is voor de constante lach. Opvallend blijft toch dat de mensen het hardst lachen om de gedichten met seksuele ondertoon. Robin Bleeker heeft meer dan dat, zijn gestuntel is charmant om te zien en zijn kronkels zijn vermakelijk. Dit jonge cabarettalent zal zeker zijn plaats wel vinden in diverse theaters in Nederland.

Gastoptreden Roue Verveer
Roue sluit de avond gepast af met een goed gastoptreden. Herkenbaarheid is het samenvattende woord voor zijn show. Veel lachmomenten zijn het antwoord op zijn grappen. Zijn zoontjes, de duidelijke mannentaal en bier staan garant voor succes. Zonder moeite rekt hij de boel ook nog, omdat de jury nog meer tijd nodig heeft. Een waardige afsluiter van de avond. Gastheer Jandino krijgt dezelfde opdracht mee als Rou, de boel rekken. Hard werkt hij om alles levendig te houden en dat doet hij goed, maar op een gegeven moment weet ook hij niet meer wat hij moet doen. Het niet goed omspringen met de tijd van de jury, mag zeker wel als kritische noot aangetekend worden. Veel mensen konden hierdoor niet blijven voor de bekendmaking van de finalisten, vanwege openbaar vervoer verbindingen die zij moesten halen. Dit was erg jammer en getuige de opmerkingen van juryvoorzitter Dick Molenaar niet nodig.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping