Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jury-rapporten finalisten Cameretten 2008

Locatie: Oude Luxor
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 29-11-2008
(Camedy.nl) Hieronder volgen de jury-rapporten van de finalisten van Cameretten 2008. In volgorde van opkomst tijdens de finale zullen ze te lezen zijn.

Max van den Burg met ‘Max’: Het is al snel duidelijk dat Max van den Burg zich thuis voelt op het podium. Zijn programma bevat veel eenvoudige onderwerpen, die kruislings worden verbonden en terugkomen. Hij heeft zich zijn materiaal echt eigen gemaakt, waardoor hij zijn verhaallijn makkelijk los kan laten om hem daarna moeiteloos weer op te pakken. Het verhaal over de happy hands is wel te lang uitgesponnen, alhoewel we er in de jurykamer nog een paar keer op terugkwamen, maar goed we vonden het toch. De musical grappen over de taliban en Hitler zijn te mager voor zulke zware onderwerpen, maar bij vlagen is het hilarisch, zoals bijvoorbeeld in de vertaling van het lied van Wim Sonneveld. Het is duidelijk dat Max het publiek goed kan vermaken.

Theo van Duren met ‘Ongelooflijke slechtheid van de natuur’: Hij is het Nederlandse antwoord op Al Gore. Op een uiterste geloofwaardige wijze waarschuwt hij ons voor de gevaren van de natuur en verkondigt hij waarheden als een koe. Zijn teksten en begeleidende beelden zijn uiterst sterk. Het publiek hangt hierbij aan zijn lippen en af en toe geloof je dat Theo zelf heilig gelooft in zijn complottheorie. De jury heeft het gevoel dat Theo nu de juiste ingrediënten in handen heeft, maar nog meer zijn eigen vorm moet vinden ook om het stuk langer dan 30 minuten te laten duren, maar door zijn droge en originele manier van presenteren weet hij zijn publiek op een humoristische wijze in te pakken.

Jorrit Rogaar met ‘Gewoon Bijzonder’: “Op het podium staat een gewone doorsnee familieman, die een mooi, persoonlijk en verrassend verhaal vertelt. Hij scoort in bescheidenheid en oprechtheid en weet met liefde en respect grappen te maken over een kwetsbaar onderwerp als het syndroom van down. Zijn grappen zijn erg leuk, goed gestapeld en mooi getimed, maar hebben af en toe wel een lange aanloop nodig. Het gesprek tussen het jongetje en zijn broer is bijzonder en zorgt voor een mooi slot.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment