Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten finale Oude Luxor (29-11-2008)

Locatie: Oude Luxor
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 29-11-2008
(Camedy.nl) In een andermaal uitverkochte Oude Luxor staan er drie sterke finalisten klaar om het publiek te vermaken. Na een swingend intro van Jandino met zijn brassband, warmt hij het publiek nog verder op voor de eerste act van de avond.

Max van den Burg opent net als op donderdag de avond. “Het is toen goed bevallen, dus ik ben benieuwd” zei hij een dag eerder vlak na de bekendmaking van de finalisten. Max heeft duidelijk iets met zijn juryrapport gedaan. Zo heeft hij de hitler, waarschijnlijk even de wachtkamer gezet, omdat het te kort tijd was om het stuk opnieuw te gaan herschrijven en verbeteren. In zijn slot-act heeft hij een imitatie verwerkt die hij tijdens de try-outs ook al eens heeft gedaan. Het pakt goed uit.
Theo van Duren, de natuurfilosoof die gister op gigantisch bijval kon rekenen vóór, tijdens en na zijn optreden, bezorgt het publiek nu ook veel lachmomenten. Ruim een uur voor zijn optreden komt hij er bij de kleedkamers achter dat hij een dag eerder iets vergeten was. “Heb ik dat stukje gister nou gedaan?” vraagt hij aan halve finalist Han Solo. Gelukkig komt deze grap even later wel op het podium en valt zelfs erg goed. Stukje bij beetje wordt ook zijn show geperfectioneerd.
Jorrit Rogaar mag net als woensdag afsluiten, zijn voorstelling kent ook kleine veranderingen. Hij heeft de lat voor zichzelf heel hoog gelegd door zijn optreden van woensdag. Op één of andere manier mist er toch iets wat er toen wel was. Misschien is het wel de afwezigheid van zijn broer Janfred, waardoor de vleugels lijken te ontbreken. Desondanks is Jorrit stabiel en zet een waardige voorstelling neer.

Gastoptreden Brigitte Kaandorp

Gedenkwaardig is het optreden van Brigitte Kaandorp. Na eerst heel subtiel te laten merken dat zij 25 jaar geleden de terecht winnares was, gaat ze op haar zo typerende manier stuntelig verder. Met groot gemak spreekt ze nog steeds een groot publiek aan, getuige de massale lach van de zaal. Ze geeft in vogelvlucht een handje vol tips voor aankomende cabaretiers. Iets wat in Brigitte haar geval uiteindelijk natuurlijk niet in 5 minuutjes is verteld. Succesnummers van vroeger komen ook nog aan bod.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment