Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

In premiere: Tom Sligting - Sligting Verlichting

Locatie: Theater Pepijn
Plaats: Den Haag
Gehouden op: 11-12-2009
(Camedy.nl) Donderdag 11 december 2008 is de voorstelling ‘Sligting Verlichting’ in première gegaan. Tom Sligting is één van de meest ervaren Nederlandse stand up comedians. Voor het eerst in zijn carrière heeft hij een avondvullende show, waarmee hij dit seizoen theaters afgaat in Nederland. In Sligting Verlichting is Tom vooral zichzelf. De titel is meteen de naam van het bedrijf van zijn vader waar hij als klein jochie wilde werken en ging werken. Het vormt de rode draad in zijn verhaal.

Tom zit in zijn huiskamer en zapt zich de eerste minuut door de opvallende tv-programmering heen. Een introductie die niet helemaal goed overkomt en waar misschien iets meer van te maken is. De verdere ‘beeldende’ ondersteuning is daarentegen erg sterk en voegt echt iets toe. Zijn verhaal komt door de ‘archiefbeelden’ (nog) geloofwaardiger over. Foto’s van vroeger tijdens zijn werk, een filmpje van Tom op zijn snowboard… het voelt alsof je deelgenoot bent van een huiskamer verhaal. De grappen zijn des Toms; vrolijke humor waarbij hij op een nette manier zaken en mensen op de hak neemt. Verschil tussen man en vrouw, het ouderschap, werk en alle andere algemene opvallendheden komen aan bod. Zelfs een heuse onthulling wordt gedaan door Tom. Het zal ongetwijfeld geen vrienden opleveren in de ‘verlichtingsindustrie‘, maar het is wel voeding voor een geweldige openbaring.

Uiteraard komt publieksinteractie ook voor in Tom zijn show. Hierin is meteen duidelijk te zien waarom hij al meer dan een decennium tot de absolute top van de stand up comedy hoort. Tom Sligting op de cabaretplanken is een verademing in een klimaat waar jonge (aanstormende) talenten de podiums steeds meer overnemen. Wat de jonge garde simpelweg minder heeft, is levenservaring en de daarbij behorende terugblik naar langer dan tien geleden. Tom zijn stuk blinkt uit in herkenbaarheid, zowel qua tijdsgeest als onderwerpen. Tom brengt een vermakelijke vertelling.

Na afloop spreekt Camedy.nl nog even met Tom en vraagt hoe hij het vond: “Het is best hard werken op dit toneel. Bij stand up comedy moet de eerste opmerking al een grap zijn. Bij cabaret kan het zomaar zo zijn dat het vijf minuten duurt, voordat de eerste grap komt. In het begin moest ik daar heel erg aan wennen, maar ik laat het nu gewoon gebeuren.”

Tom Sligting is nog in meerdere theaters te zien aankomende tijd. Bekijk zijn website hier voor zijn speelschema en meer informatie.
Geschreven door Jeffrey van den Berg, Camedy.nl


Tags:

Tom Sligting

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping