Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

2e Voorronde Leids Cabaret Festival 2009

Locatie: Leidse Schouwburg
Plaats: Leiden
Gehouden op: 10-02-2009
(Camedy.nl) Op 10 februari heeft de tweede voorronde plaatsgevonden van het Leids Cabaret Festival 2009. Ook deze avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door gastheer Steef Cuijpers. Nadat alle provincies waren verwelkomt kon de eerste act van de avond worden aangekondigd.
Herman Otten begint meteen goed. Op een onorthodoxe wijze zit hij achter zijn piano, zijn hoofd rustend op de toetsen. Langzaam komt hij op gang en eindigt met de tune van ‘Sesamstraat’. Herman doet, volgens eigen zeggen, vooral dingen die er niet toe doen. Alles komt voorbij; De miniplaybackshow met Tonny Eijk en Bulletje, slaaprituelen en verder nog een heerlijk vergezochte theorie die begon met een flauwe grap. Herman brengt eigenlijk onvervalste cabaret, waar het publiek regelmatig om lacht.

De enige Belgische deelnemers dit jaar zijn Ellen Schoenaerts & Marianne Loots. Twee vreemde dames, waar de zaal nog eventjes aan moeten wennen. “Ik heb de regisseur geneukt” zijn de eerste woorden van hun openingslied. Hiermee is meteen de toon gezet. Plat, seksistisch en hier en daar een aparte denkkronkel. De dames zijn goed op elkaar ingespeeld, maar worden vaak niet begrepen door de zaal. Toch kan het duo rekenen op voldoende gelach.

Als Stefan Pop opkomt voel je dat er iets gaat gebeuren. Na zijn ‘namentheorie’ weet je het zeker ‘dit voel goed’. Stefan versterkt zijn act met behulp van een beamer. Op de juiste momenten gebruikt hij deze. Ook zonder dit hulpmiddel grapt Stefan met gemak door met goed doordachte grappen, beeldende vertellingen en een vleugje actualiteit. Het publiek beloont Stefan met veel gelach en een hard slotapplaus.

Corné van Sprundel
is de afsluiter van de avond. Hij vertelt dat hij zijn jeugd zonder problemen is doorgekomen. Hij vervolgt met een reeks liedjes die toch net iets anders doen vermoeden. Zijn nummers zitten goed in elkaar. Het zijn lange verhalen gevormd tot quasi-vrolijke liedjes.

Gastoptreden André Manuel
Voor de nodige zwarte humor zorgt André Manuel. Hij speelt een deel van ‘Voor God noch Vaderland’. Achter een berg persmicrofoons vertelt hij trots dat het eindelijk zo ver is: “ik word eindelijk ook met de dood bedreigd, gelukkig”. Hij telt nu pas echt mee! Vervolgens komt elke laag van de bevolking en elke minder- en meerderheid aan de beurt. Het is niet zozeer schoppen om te schoppen, maar overal zit een gedachte achter.

Een optreden van ruim 50 minuten lijkt na een toch al lange avond voor sommige mensen net te lang. Het was jammer om te zien dat een aantal mensen weggingen.

---------------------------------------------------------------
Gerelateerde berichten:
Lees hier de review van de 1e voorronde
Lees hier de review van de halve finale
Lees hier de review van de finale


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment