Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Leon van der Zanden - Cola (Try-out)

Locatie: Theater Pepijn
Plaats: Den Haag
Gehouden op: 11-02-2009
(Camedy.nl) In Theater Pepijn te Den Haag is op 11 februari de try-out van Leon van der Zanden te zien geweest. Op 6 februari is de try-out tour van ‘Cola’ officieel gestart, dus het publiek heeft ook vanavond misschien wel veel ‘onaf’ werk gezien.
Leon opent op een niet traditionele manier. Dat krijgt het publiek ook steeds meer door. De nieuwsgierigheid wordt gewekt. Zijn eerste onderwerp is in tegenstelling tot zijn aparte opening juist heel ‘basic’. Hij kiest namelijk voor een gewoon onderwerp; vrouwen. Een thema waar Leon altijd graag over praat. Met regelmaat komen de ‘chickies’ voorbij, maar er is meer dan dat.

Zijn ongeneeslijk zieke vader en de reis naar Afrika zorgen voor een wat ernstigere ondertoon. Mooie gedachtes vormen de onderlaag, maar de lach is ook in deze stukken aanwezig. Keiharde zwarte humor komt voorbij wanneer het om een ongeneeslijke ziekte gaat, maar ook vertederende humor.

In ‘Cola’ laat Leon ook meer dan eens de muziek de sfeer bepalen. Non-verbaal vertelt hij op zo’n moment duidelijk zijn ‘kleine verhaaltjes’. Het is opvallend hoe gedetailleerd hij alles weet uit te beelden.

Naast zijn gewone materiaal zorgen de publieksinteracties ook voor de nodige leuke momenten. Zonder afbreuk te doen aan zijn gehele performance, zijn de goede improvisaties toch wel het hoogtepunt van de avond. Andere sterke momenten zijn de anekdotes over het zwemmen met dolfijnen, de hobby-theorie en de chocola-drang.

Zijn roots, zijn jeugd en zijn ouders - zijn vader in het bijzonder - lijken in deze voorstelling een grotere rol te hebben dan in zijn voorgaande shows. ‘Cola’ voelt daarom intiemer, zonder dat dat ten koste gaat van de lach.

Leon vertelt na afloop aan Camedy.nl waar ‘Cola’ precies voor staat. “Het is een worsteling van een jongen die volwassen wordt, door te ervaren dat hij een vaste relatie moet gaan nemen en dat hij verantwoordelijkheid krijgt voor een zieke vader waar hij afscheid van moet gaan nemen. Dat zijn allemaal momenten nu in mijn leven die mij bewust maken van een strijd en die strijd heb ik ‘Cola’ genoemd. Het is namelijk echt een woord van deze tijd. Daarnaast weten  mensen ook dat het gif is; het is een drankje om roest van een spijker af te halen, maar ook een drankje waar mensen naar verlangen als ze dorst hebben. Die dualiteit vind ik een mooie titel, maar hoe die er precies in zit weet ik nog niet helemaal, daarvoor heb ik try-outs. Ik denk dat de show nu voor 50% staat: de onderwerpen, de thema’s en de gevoelige momenten. Voor de rest ben ik nog  heel erg aan het onderzoeken en experimenteren wat er in zit, het geheim van de voorstelling moet ik nog leren ontdekken.”

Meepraten over deze voorstelling doe je op Cabaretmeter.nl

Bekijk de speellijst op de website van Leon

Wil je Leon van der Zanden in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD's

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping