Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Stand-up comedy en cabaret - Frontpage

Stand-up comedy en cabaret - Frontpage
In deze sectie vind je alles over stand-up comedy en cabaret, zoals:
  • Nieuws (het laatste nieuws op stand-up comedy en cabaret gebied)
  • Interviews (met stand-up comedians en cabaretiers)
  • Reviews (van wedstrijden, premières en andere voorstellingen)
  • Agenda (met belangrijke evenementen en data van open podia)

Wat is het verschil tussen cabaret en stand-up comedy?

Cabaret is een vorm van theater die voornamelijk bestaat uit muziek, grappen en sketches. Sommige cabaretiers gebruiken vooral muziek om hun verhaal te doen. Anderen vertellen spannende verhalen en weer anderen combineren allerlei onderwerpen uit het nieuws met het spelen van gekke typetjes. Cabaret is een goede manier om aan een groot publiek, op een grappige wijze, te vertellen wat je van een aantal zaken vindt. Deze theatervorm is al jarenlang enorm populair, zowel in theaters als op tv.

Stand-up comedy is een uit Engeland en de Verenigde Staten overgewaaide theatervorm. Vergeleken met het moderne Nederlandse cabaret is het theatrale element bij stand up comedy beperkt. Waar in een cabaretvoorstelling vaak sprake is van langere nummers en muzikale onderdelen bestaat stand up comedy slechts uit korte humoristische anekdotes.

Bij een stand-up comedy optreden is er vaak sprake van een line-up: drie tot vier comedians die om beurt kort optreden, aangekondigd door een MC (Master of Ceremony).


Banner Leading Entertainment